pondělí, ledna 23, 2006

Nejlepší klaunský film

Když se sám sebe zeptám: "Co vidím, když se ohlédnu za minulým týdnem?" Musím si odpovědět: "Výborně vykonanou práci." A mám pravdu! Vždyť jsem úspěšně zahájil slibnou kariéru dnes již téměř známého webu o klaunech a šašcích.
Po tomto rozhovoru sama sebe se sebou samým se myslím hodí vyhlásit první veřejnou anketu. V té se bude hlasovat o nejlepším klaunském filmu. Po dlouhodobém rozmýšlení a uvažování jsem vybral tuto trojici, která prezentuje nejextrémnější žánry, ve kterých se klauni a šašci objevili.



Prvním filmem je slavná komedie Šest medvědů s Cibulkou, ve které se briliantním výkonem zaskvěl Lubomír Lipský. Film byl režírován Oldřichem Lipským a vypráví o veselém klaunovi, který se o vše dokáže postarat.





Dalším kandidátem je filmový přepis hororu Stephena Kinga TO. V tomto filmu exceluje Tim Curry v roli klauna Pennywise, který se jednou za 27 let zjeví na zemi a začne zabíjet lidi. Klaun zde představuje zlo, jež se na zemi drží již od počátku věků a představuje děti jako jediný prostředek s bojem proti zlu.




A konečně poslední jméno na kandidátské listině. Film Killer Klowns From Outer Space je brutálním sci-fi hororem, který pojednává o mimozemšťanech nebezpečně se podobajících klaunům. Tento film je v některých kruzích již dnes kultovní (viz. tato stánka).

Žádné komentáře: